Kavárna POTMĚ

25.1. 2023

„Kavárna POTMĚ“
Spolek Doteky naděje, který pomáhá hendikepovaným, Vás zve do nevšední kavárny na nevšední zážitek, inspirativní zkušenost a možnost vyzkoušet si různé kompenzační pomůcky, díky kterým zrakově postižení zvládají běžný život.

Přijďte si zkusit svět nevidomých. Čekají vás dvě hodiny, kde zrak nebudete potřebovat, protože se budete muset spolehnout na své jiné smysly. Vyzkoušíte si svůj hmat při čtení nápojového lístku, poslechnete si zvuky, které někdy v běžném životě vidící ani nevnímají nebo se seznámíte s kompenzačními pomůckami, které zrakově postiženým pomáhají zvládat každodenní život. U toho si dáte kávu, čaj, alko i nealko nápoje. A třeba i něco na zub.
Celým interaktivním posezením vás bude provázet Renata Moravcová, která ztratila zrak kvůli diabetu po třicátém roku, kdy měla 11letého syna. Sama o sobě říká, že je „úplně obyčejná holka, která už ví, že ty největší dárky v životě se nedají koupit za žádné peníze“. Přes svůj hendikep stále pomáhá druhým, jezdí po celé republice, kde koukavce seznamuje se světem nevidomých na besedách i kavárnách po tmě. V roce 2019 byla oceněná jako LASKAVEC roku a rok dříve se stala Ženou regionu.

Otevírací hodiny:

* středa 25.1. 2023
od 17:00

Posezení trvá 1,5 hod.

Vstupné 120 Kč, děti a studenti do 15 let 60 Kč
Tak co, přijdete mezi nás?
Nutno zakoupit vstupenky v předprodeji a zajistit tak rezervaci na danou hodinu. Děkujeme za pochopení.

Kavárna potmě je unikátní koncept plně zatemněné kavárny, v níž obsluhují zrakově postižení. Projekt od roku 2006 přibližuje vidícím svět nevidomých a představuje je v jiné roli – v roli těch, na které jsou vidící návštěvníci v kavárně odkázáni a na které se mohou při pohybu ve tmě plně spolehnout. Návštěvníkům skýtá možnost vyzkoušet si život těch, kteří z role zrakově postižených nevystoupí většinou celý život. Bude čas i na povídání a Renata vám odpoví na vaše dotazy.